Turvalasit

Tuotteet ja palvelut /Turvalasit

Turvalasien ominaisuudet mahdollistavat lasin käytön rakenteissa ja paikoissa, jotka ovat alttiina rasituksille, törmäyksille ja ilkivallalle. Turvalaseja käytetään esimerkiksi julkisten ja liikerakennusten ovissa, ikkunoissa, kaiteissa sekä ulko- ja väliseinissä sekä yksityisasuntojen lasikaiteissa ja sisustuksessa. Suomen Rakentamismääräyskokoelman F2 Rakennuksen käyttöturvallisuus -osa säätelee turvalasien käyttöä rakentamisessa.

Karkaistu turvalasi

Karkaistu turvalasi kestää erinomaisesti mekaanista rasitusta, lämpötilaeroja ja taivuttamista. Rikkoutuessaan karkaistu lasi murenee pieniksi muruiksi, minkä ansiosta se ei aiheuta lasille tyypillistä leikkaantumisvaaraa.

Ominaisuuksiensa ansiosta karkaistu lasi sopii käytettäväksi paikoissa, joissa lasirakenteeseen voi kohdistua suuria kuormia, iskuja ja törmäyksiä ja joissa lasi altistuu suurille lämpötilavaihteluille. Yleisiä käyttökohteita ovat lasijulkisivut, näyteikkunat, lasiovet, valokatteet, lasilattiat, lasikaiteet, parvekelasitukset, suihkuseinät sekä sisutuksessa pöydät ja hyllyt.

Karkaistu lasi valmistetaan kuumentamalla lasi ensin noin 630 ºC:een lämpötilaan ja jäähdyttämällä se ilmalla nopeasti molemmilta puolilta. Näin lasiin syntyy lujuuden ja kestävyyden aikaansaava puristus- ja vetojännitys.

Turvaominaisuuksien lisäämiseksi karkaistu lasi voidaan myös laminoida. Laminoinnin ansiosta lasipalat pysyvät kiinni laminointikalvossa lasin rikkoutuessa, mikä vähentää henkilö- ja omaisuusvahinkojen riskiä.

Toimitamme karkaistut turvalasit kohteen vaatimusten mukaan. Valittavina ovat erilaiset turvalasiluokat, lasilaadut, värit, mitat, muodot ja reunahionnat.

Laminoitu turvalasi

Laminoitu turvalasi valmistetaan laminoimalla yhteen kaksi tai useampi lasilevy ja niiden välissä olevat PVB-turvakalvot. Rikkoutuessaan laminoidun turvalasin sirpaleet pysyvät kiinni kalvossa ja lasi säilyy yhtenäisenä. Rakenne kestää painetta, iskuja ja muita rasituksia sekä ehkäisee esimerkiksi murtautumista sekä ilkivaltaa henkilöitä ja omaisuutta kohtaan.

Toimitamme eri värisiä, mittaisia ja muotoisia sekä eri vaatimusluokkien turvalaseja ja teemme laseihin käyttökohteen vaatimusten mukaiset reunahionnat.

Tarvitsetko apua lasien valintaan? Me autamme!

Projektitoimistukset

Toteutamme lasituksia sekä kuluttajille että yritysasiakkaille myös projektitoimituksina. Kokonaispalveluumme sisältyvät asiakkaan toiveiden ja kohteen vaatimusten mukaisten lasien ja peilien suunnittelu, tuotanto, käsittely, toimitus ja asennus. Lue lisää projektitoimituksista tästä.