Eristyslasit

Tuotteet ja palvelut /Eristyslasit

Eristyslasit sopivat käytettäviksi kaikentyyppisissä rakennuksissa. Käyttötarkoituksen mukaisten materiaali- ja rakennevalintojen avulla eristyslaseihin saadaan monia hyödyllisiä ominaisuuksia, jotka parantavat esimerkiksi energiatehokkuutta, käyttömukavuutta tai turvallisuutta.

Eristyslaseja voidaan käyttää esimerkiksi ovissa ja erilaisissa ikkunoissa, kuten avattavissa ja kiinteissä ikkunoissa, lasikatoissa, liiketilojen näyteikkunoissa ja kasvihuoneissa. Eristyslasit sopivat käytettäviksi myös kulkuneuvoissa.

Eristyslaseilla voi olla monenlaisia tarkoituksia. Niitä voidaan käyttää esimerkiksi lämmöneristykseen, ääneneristykseen, suojaamaan liialliselta auringonvalolta ja lämpösäteilyltä, palonsuojaukseen sekä murtosuojaukseen.

Valmistamme eristyslaseja myös turvalaseista. Lue lisää turvalaseista.

Toteutamme lasituksia sekä kuluttajille että yritysasiakkaille myös projektitoimituksina. Kokonaispalveluumme sisältyvät asiakkaan toiveiden ja kohteen vaatimusten mukaisten lasien ja peilien suunnittelu, tuotanto, käsittely, toimitus ja asennus. Lue lisää projektitoimituksista tästä.

Eristyslaseillamme on viiden (5) vuoden takuu. Tutustu takuuehtoihin.

Tarvitsetko apua oikeanlaisen eristyslasin valintaan?
Me autamme!

Eristyslasin (lämpölasin) rakenne

Eristyslasi on lasielementti, joka koostuu kahdesta tai useammasta ilmanpitävästi toisiinsa liitetystä lasilevystä ja niiden väliin asennetusta välilistasta sekä ilma- tai kaasutäytteisestä välitilasta.

Tavanomaisten neliön ja suorakulmion muotoisten eristyslasien lisäksi valmistamme myös muita muotoja.

Valitsemme eristyslasielementtien rakenteen ja valmistusmateriaalit käyttötarkoituksen mukaan tai valmistamme elementit noudattaen kohteen teknisiä esimäärittelyjä.

  • Eristyslasielementit ovat yleensä 2- tai 3-lasisia riippuen vaaditusta lämmöneristävyydestä
  • Tavallisin eristyslasielementti koostuu kahdesta 4 mm paksusta lasista ja 12 mm paksuisesta välilistasta.
  • Kiinteistön paras lämmöneristävyys ja kustannustehokkuus saavutetaan käyttämällä selektiivilaseja ja Argon-kaasua.

Eristyslasielementin lasit

Eristyslasielementeissä voidaan käyttää erilaisia lasilaatuja. Niiden valinta perustuu eristyslasilta vaadittuun suorituskykyyn, joka voidaan määrittää esim. rakentamistapaohjeissa tai rakennesuunnittelussa.

Eristyslasien tuotemäärittelyssä kuvattavia suorituskykyominaisuuksia ovat muun muassa lämmöneristävyys (U-arvo), valonläpäisykyky (LT) ja aurinkoenergian läpäisykyky (g-arvo). Lisäksi voidaan määrätä esimerkiksi turvallisuutta ja käyttömukavuutta parantavia ominaisuuksia, kuten palonsuoja- ja ääneneristysluokka.

Eristyslasielementin tiivistys

Käytämme eristyslasien valmistuksessa kaksivaihetiivistystä, jossa lasien väleissä käytettävät alumiinivälilistat saumataan kahdessa vaiheessa. Sisempi saumaus tehdään plastisella butyylimassalla ja ulompaan saumaukseen käytetään kestoelastista polysulfidiliimausta. Sisempi saumaus muodostaa ohuen lämpöä eristävän kalvon lasien ja metallilistan väliin ja pitää kosteuden välitilan ulkopuolella. Ulompi butyylimassausaine muodostaa varsinaisen sidoksen lasien ja välilistojen väliin.

Välilista rajaa eristyslasin ilmanpitävän välitilan

Välilistana käytetään yleisesti ontelomaista alumiinista välilistaa. Mahdolliset välilistojen jatkot liitetään yhteen joko välikappaleilla tai hitsaamalla. Myös teräs ja muovi ovat välilistojen materiaalivaihtoehtoja.

  • Yleisimpiä välilistojen leveyksiä ovat 6, 9, 12 ja 15 mm. Myös leveämpiä on saatavilla tarpeen mukaan.

Kuivike imee välitilan kosteuden

Eristyslasin kahdella sivulla välilistaan lisätään valmistusvaiheessa kuivitusrakeita, joiden tarkoituksena on poistaa välitilasta siihen valmistuksessa jäänyttä kosteutta ja reunatiivistyksen läpi aikaa myöden mahdollisesti diffusoituvaa kosteutta.

Välitilan kaasu parantaa eristyslasin suorituskykyä

Eristyslasin välitilassa voidaan käyttää ilman asemesta myös muita kaasuja. Kaasujen käyttö tuo monia hyötyjä:

  • Kaasu parantaa eristyslasin lämmöneristävyyttä.
  • Argon ja krypton vähentävät kosteuden tiivistymisen riskiä eristyslasin sisälle, koska lasin sisällä oleva normaali huoneilma korvataan kuivalla jalokaasulla.
  • Välilistan kuivikeaineet toimivat kauemmin, kun niiden ei tarvitse kuivata ilman alkukosteutta välitilassa.

Argon (Ar) on jalokaasu, joka parantaa lämmöneristävyyttä ja on hinnaltaan edullinen.

Krypton (Kr) parantaa lämmöneristävyyttä hieman enemmän kuin argon, mutta on huomattavasti kalliimpi jalokaasu.

Takuu

Glasekin valmistamilla eristyslaseilla on viiden vuoden takuu.

Tutustu takuuehtoihin